Sezonul șocurilor: Dinamo a bătut recordul lui CFR Cluj

dinamo recordul lui cfr cluj

Sezonul 2018-2019 a consemnat deja două episoade rar întâlnite în istoria fotbalului de nivel înalt. CFR Cluj și Dinamo și-au demis antrenorii după numai trei meciuri oficiale, dar tehnicianul „câinilor”, Claudiu Niculescu, a stat la echipă mai puține zile decât omologul (și) în suferință Edward Iordănescu.

Iordănescu jr a fost prezentat oficial la CFR Cluj pe 13 iunie, după ce Dan Petrescu a plecat în China. El a fost demis la fel de oficial pe 26 iulie, după un meci în Supercupa României, unul în Liga I și unul în preliminariile Ligii Campionilor.

Claudiu Niculescu a fost numit antrenorul lui Dinamo pe 23 septembrie, după ce Ionuț Negoiță i-a arătat ieșirea lui Florin Bratu. El a fost demis pe 13 octombrie, după un meci în Cupa României și două în Liga I Betano România, plus „13 antrenamente”, așa cum a contabilizat chiar fostul „Claugol”.

Cornel Dinu: „Echipa mergea spre retrogradare”

„E bine că un om inteligent ca Alexandru David a reuşit să găsească o soluţie. Şi-a dat seama la timp că echipa mergea spre retrogradare. Părerea mea este că la Dinamo cel care trebuia să vină înaintea lui Bratu era Gigi Mulţescu. Recunosc că aceste schimbări dese de antrenori mă surprind. Este un record mondial, nu cred că s-a mai întâmplat ca după 20 de zile sau 13 antrenamente cum spune Claudiu, să fie schimbat un antrenor”,  a declarat Cornel Dinu, pentru Fanatik.

Ce s-a întâmplat la Dinamo întrece, însă, cu mult absurdul situației de la CFR Cluj. Clujenii au adus un nou antrenor după demiterea lui Iordănescu jr. De cealaltă parte, Claudiu Niculescu a aflat dimineață, citind presa online, că șefii „câinilor” se înțeleseseră în timpul nopții cu Mircea Rednic. Niculescu a mers la amicalul din ziua respectivă, pe care Dinamo l-a jucat cu Dobroiești, dar a urmărit jocul din balconul unei clădiri aflate în vecinătatea terenului.

Explicația clubului

Alexandru David, președintele lui Dinamo, a semnat comunicatul apărut pe site-ul oficial al echipei, expunând motivul demiterii: a fost o decizie de oportunitate. Cu alte cuvinte, clubul a profitat că Mircea Rednic a devenit liber de contract.

„Claudiu Niculescu a sosit într-un moment extrem de dificil la club. A gândit cu sufletul și a ales Dinamo, lucru pentru care gruparea noastră îi rămâne recunoscătoare. În acest moment, nu este vorba despre profesionalism sau despre calitățile antrenorului Claudiu Niculescu. Este vorba despre o oportunitate pe care clubul Dinamo o are într-un moment extrem de dificil.

Claudiu Niculescu a antrenat Dinamo 20 de zile, un lot pe care nu l-a pregătit el, nu l-a format el, deci nu putem discuta despre o analiză profesională a antrenorului Claudiu Niculescu.

Îi mulțumim că în acest moment extrem de delicat, încă o dată a pus interesul clubului înaintea interesului personal și a acceptat ca rezilierea contractului să fie una amiabilă.  Îmi pare extrem de rău și îi cer scuze antrenorului Claudiu Niculescu pentru acest moment delicat, pentru care nu are nicio vină. Este o decizie a clubului, de oportunitate”, s-a arătat în comunicat.

Ce au spus fanii

În timp ce suporterii lui CFR Cluj au primit cu indiferență demiterea lui Iordănescu jr., fanii dinamoviști s-au divizat. Unii au criticat măsura luată împotriva lui Claudiu Niculescu postând pe Facebook mesaje precum: „Vă bateți joc de gloriile noastre. De la Dudu Georgescu până la Clau-Gol. Încetaţi cu asemenea practici”, „Să vă fie ruşine şi să nu uitaţi ce a însemnat și ce înseamnă Niculescu pentru Dinamo!!” sau „Gata, v-aţi batut joc şi de el la fel cum ați făcut şi cu Bratu”.

Alții, printre care membrii peluzei „Cătălin Hîldan”, au considerat că „Mircea Rednic este ultima șansă”. Dinamo poate spera la câștigarea Cupei României. Fortuna oferă cota 12.00 pentru un pariu pe concretizarea acestui scenariu.

Pancu a crezut că e o farsă

Instalat recent antrenor la Academia Rapid, după demiterea lui Constantin Schumacher, Daniel Pancu a fost șocat de ce i s-a întâmplat lui Niculescu: „Nu-mi închipuiam, mi se ridică şi mie părul. Mi-a fost greu să cred. Iniţial am crezut că e o farsă, o glumă”.

Ionel Ganea a fost mai supărat decât antrenorul demis: „De când au intrat bişniţarii sau ospătarii în fotbal, aşa se întâmplă. Mai e măscăriciul ăla care tot declară… (n.r. – Alexandru David). Ăla n-a făcut nimic pentru fotbal şi tot dă declaraţii”.

Și sezonul nu a ajuns nici măcar la jumătate. Oare vom vedea un antrenor demis după mai puțin de trei meciuri oficiale până în mai 2019? Chiar așa, ce cotă ar avea la casele de pariuri online să se întâmple așa ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published.