Disclaimer: Scriu mai mult despre sport

sport

Pentru că scriu destul de mult despre sport (SEO copywriting, dar și jurnalism sportiv), sper să găsesc răgazul de a publica din când în când și aici păreri relevante și pertinente despre sporturile pe care le urmăresc. Și voi vorbi cu precădere despre campioantele fotbal importante ale Europei (Germania, Anglia, Franța, Spania sau Italia), dar și despre tenis (masculin sau feminin). Câteodată voi arunca un ochi și asupra competiției regină de handbal feminin european (Liga Campionilor & CSM București pot merge mână în mână), voi urmări campionatele importante de snooker și voi încuraja adesea competițiile în care sunt angrenați români.

Favoriții mei/favoritele mele

Pentru cei care nu știu, voi face o scurtă listă cu sportivii și echipele pe care le susțin deja de câțiva ani buni. Dacă ar fi să aleg doar două, ar fi cu siguranță Borussia Dortmund (deja mă leagă povești foarte faine de această comunitate), dar și Roger Federer, un jucător cum nu va mai da tenisul niciodată. Podiumul ar fi completat de legenda echipei AS Roma, Francesco Totti, fotbalist ce mi-a marcat adolescența, dar și perioada mai recentă.

Există apoi o linie a doua din care fac parte mai demult sai mai recent echipe precum AS Roma, Olympique Marseille, Arsenal Londra și (oarecum) Valencia. Practic, fiecare dintre aceste echipe mă fac să rămân atent la ce se întâmplă în campionatele de Top 5. Dacă vorbim de tenis, aici e mai greu să separi prezentul de legendele anilor ’90 și 2000. Superlativele tenisului feminin pentru mine nu se referă neapărat la cele mai multe titluri, deși sunt jucătoare de prim plan. Martina Hingis (primul contact), Elena Dementieva, Justine Henin-Hardenne, Ana Ivanovic, Lucie Safarova, Julia Goerges, Alexandra Dulgheru, Belinda Bencic sunt doar câteva dintre numele care mi-au rămas pe retină.

La masculin, traiectoria mea a fost una destul de bolovănoasă. Am plecat de la Michael Chang (ce viteză avea omul ăla!), Pete Sampras, am trecut prin Patrick Rafter, Andrei Pavel și Marat Safin, pentru a ajunge la comorile reprezentate de Roger Fededer, Rafa Nadal, Stan Wawrinka sau Gael Monfils. Prezentul meu este legat in principal de Alexander Zverev, pe care încă îl văd ca primul jucător născut în anii ’90 care se va impune la un turneu de Grand Slam. Să vedem ce ne aduce 2019 în materie de tenis. Sunt Andrei și vom mai vorbi de sport!