Patru concerte de neratat în 2018 & câteva festivaluri

Știu că îți place muzica și că te bucuri să te miști în ritmul ei, la un show indoor sau la unul în aer liber. Mai știm că îți plac mai degrabă artiștii internaționali (fără a-i neglija totuși pe cei autohtoni) și că plătești bilet pentru că le respecți munca. Avem pentru tine patru propuneri, pentru a te bucura de seri memorabile cu prietenii și colegii tăi. Bonus, cele mai cool festivaluri ale verii.

sursa: joespub.publictheater.org

Încep cu o variantă mai în afara zonei tale de confort, un spectacol pentru care va trebui să faci ceva eforturi pentru a-ți convinge prietenii să meargă. Nu e un concert pop sau dance, nu e nici muzică electronică, ci e o aducere mai aproape de publicul larg a tradiției portugheze. Mariza cântă pe 17 februarie la Sala Palatului. Solista din Peninsula Iberică, cunoscută ca Noua Regină a Muzicii Fado, revine în România, promovându-și viitorul material discografic. Dacă una din rezoluțile tale pe 2018 era să încerci și alte stiluri muzicale, show-ul Marizei de la Sala Palatului este unul de neratat.

sursa: nerdist.com

Cauți genul de spectacol pe care să-l aprecieze și tatăl tău? Vrei să retrăiți anii ‘80 și începutul anilor ‘90 printr-o îmbinare spectaculoasă de sintetizatoare, ritmuri computerizate și tridimensional? Show-ul Kraftwerk 3D ajunge la București pe 1 martie 2018, pe scena de la Arenele Romane. Dacă îi vei aminti tatălui tău de piese precum The Robots, Computer Love sau Autobahn, s-ar putea să aveți parte de o seară precum cele din copilărie. Diferența e că vei înlocui casetofonul chiar cu trupa germană în carne și oase.

sursa: biografieonline.it

Poate vrei să și dansezi la unul dintre evenimentele din 2018. În mod sigur cea mai bună prietenă a ta o să dorească să-l vedeți (mai degrabă să îl revedeți) pe Goran Bregović, pe 2 aprilie la Sala Palatului. Artistul originar din Sarajevo pregătește un spectacol remarcabil, care te va plimba prin toată discografia, oferindu-ți refrene minunate de dans. Show-ul se numește Three Letters From Sarajevo, la fel ca cel mai recent album al lui Bregović. Dacă vei ajunge și la un concert de fado, și la unul de muzică electronică, dar te vei bucura și de ritmurile balcanice din Kalasnjikov, poți spune că 2018 e un an divers și eclectic pentru tine și gașca ta.

În mod sigur ai în biroul tău un coleg sau o colegă care poartă tricouri negre (Metallica, Iron Maiden, Dimmu Borgir). Le-ai promis încă de acum doi ani că îi vei însoți la un concert metal. Anul ăsta vrei să-ți onorezi promisiunea și nu cred că există o variantă mai bună decât să îi vezi pe legendarii rockeri britanici de la Judas Priest. Pe 22 iulie la Romexpo, în cadrul turneului mondial Firepower, artiștii din Birmingham vor zgudui Bucureștiul cu foarte mulți decibeli. Colega metalistă îți va povesti desigur și despre celebrul album Painkiller, lansat de Judas Priest în 1990, dar îți va lansa și o invitație pentru Artmania sau Rockstadt. Poate așa deveniți BFF.

Nu am precizat nimic despre festivalurile ce au loc în București, în împrejurimile Capitalei, sau chiar în alte orașe precum Sibiu, Râșnov sau Cluj. Alege un city-break la Sibiu, pe care să-l combini cu Artmania (26-27 iulie în Piața Mare). Sau te poți bucura de atmosfera Clujului pe perioada festrivalului Untold (3-6 august). Nu în ultimul rând, relaxează-te cu ritmuri alternative pe Domeniul Știrbey de la Buftea. Summer Well va fi acolo pe 11 și 12 august.

Nu uita că muzica întărește prietenii și formează altele noi.